На Херсонщині у бомбосховищі поліцейські провели для дітей заняття з самооборони та лікувальної гімнастики

2 месяца назад 0

Працівники ювенальної превенції та роти поліції особливого призначення завітали до дітей одного з сіл Білозерської громади, яке постійно страждає від російських обстрілів. Брак живого спілкування позначається на фізичному та психологічному стані малечі. Через непросту безпекову ситуацію діти змушені вчитися дистанційно, позбавлені ігор на вулиці та спілкування з однолітками, а дозвілля можуть проводити лише в укритті.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Щоб підтримати цих дітей та підняти їм настрій, поліцейські провели для них цікаве й корисне спортивне заняття. Зустріч відбулася у бомбосховищі, яке минулого року обладнали спортивно-розважальним куточком завдяки спільним зусиллям працівників Управлінь головних інспекцій поліції Чернівецької, Херсонської областей та благодійників.Спочатку бійці спецпідрозділу вчили хлопців і дівчат прийомам самозахисту, як оборонятися в разі нападу. Школярі повторили прийоми, як дати відсіч грабіжнику або звільнитися від захвату нападника, дізналися, які підручні засоби можна для цього використати.

Після силового навантаження діти виконали вправи для заспокоєння та зняття м’язової напруги, викликаної стресом через постійні російські обстріли. Поліцейські показали їм прості вправи, які діти зможуть щоранку виконувати вдома.

Як зазначає начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов, уроки самозахисту та вправи для самозаспокоєння дуже корисні, вони дають дітям впевненість у власних силах, вони знають, як захиститись від кривдника, як поводитися в екстремальних ситуаціях, під час струсу або паніки не почуватися безпорадними, допомогти собі та іншим.