На Херсонщині з початку року поліцейські відреагували на понад 3 тисячі заяв громадян про домашнє насильство

5 месяцев назад 0

З початку року на Херсонщині поліцейські відкрили 67 кримінальних проваджень за фактами домашнього насильства та притягнули до адміністративної відповідальності 1893 кривдників. Домашнім тиранам винесли 1553 термінові заборонні приписи.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

За статистикою, переважає психологічне насильство, таких фактів поліцейські зареєстрували 1727. Також зафіксовано 548 випадків фізичного і 43 економічного насильства.

Поліцейські реагують на кожне звернення громадян про домашнє насильство, притягають кривдників до відповідальності, спільно з соціальними службами та громадськими організаціями допомагають потерпілим. За потреби людині буде надана медична, психологічна або правова допомога.

Поліція закликає громадян не замовчуйте факти насильства, не вибачати кривдників у надії, що таке більше не повториться. За цей рік 108 осіб повторно вчинили домашнє насильство. На облік поставлено 1294 кривдників, з якими поліцейські проводять профілактичну роботу.
Також правоохоронці контролюють дотримання вимог заходів тимчасового обмеження прав кривдників та здійснюють спільні із соціальними службами профілактичні рейди в сім’ях, де вже були випадки домашнього насильства.

Пам’ятайте: домашнє насильство – це порушення прав людини, за яке передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Тож ні в якому разі не терпіть!

Розірвати коло насильства хоч і важко, однак можливо. Головне правило – не мовчати, а одразу звертатися до поліції за номером «102».

Також для постраждалих діють: цілодобова безоплатна «гаряча лінія» 1547;

Анонімна безоплатна Національна «гаряча лінія» 0-800-500-335;

Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103.