На Херсонщині знімають черговий фільм Романа Бондарчука

3 года назад 0

Зйомки розпочались на Херсонщині у липні та триватимуть до жовтня. Це друга ігрова стрічка режисера Романа Бондарчука, яку він знімає на своїй малій батьківщині.
Фільм "Редакція" — драма з елементами комедії. Головний герой — Юрій, молодий співробітник музею, вирушає в експедицію і стає свідком підпалу лісу. Він приносить фото підпалювачів до редакції місцевої газети та за збігом обставин лишається у ній працювати. У головній ролі – херсонський журналіст Дмитро Багненко.
" Коли постійно існуєш в якомусь контексті, постійно занурений у нього. Можливість винирнути або стати поруч і подивитися на це збоку, наче ти дивишся в акваріум. Дивишся на все те, що проходить повз тебе кожного дня — це такий зріз існування. Я думаю, що це може бути цікавим глядачу ", — говорить Дмитро.
«Редакція» — другий повнометражний ігровий фільм, який Роман Бондарчук знімає на своїй малій батьківщині. Попередній — «Вулкан» був знятий у Бериславському районі. За нього режисера нагородили Шевченківською премією три роки тому.
Я працював у газеті досить тривалий час. Мені завжди подобалась ця романтика, коли ти можеш багато їздити, можеш жити життям інших людей, щось про них дізнаватися. Мені було цікаво якось зібрати всі ці історії, увесь цей досвід — зробити з цього більшу історію, розповісти про наші місцеві особливості, місцеві пейзажі показати", — каже режисер Роман Бондарчук.

Стрічку фінансує Держкіно і донори, сказала продюсерка фільму Дар’я Аверченко. Знімальний процес триватиме до жовтня. Побачити фільм на широких екранах можна буде 2023 року.
За матеріалами Суспільне. Херсон