На лівобережжі Херсонщини українські захисники не здали ворогу жодної позиції, — ОК «Південь»

5 месяцев назад 0

На Лівому березі Дніпра у Херсонській області російські загарбники зосередили кілька десятків тисяч осіб живої сили, велику кількість техніки та озброєння.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, інформує  із посиланням на 

"Ми розуміли, що утримання позицій, протидія силам ворога, які він зосередив на лівому березі, буде складна і кровопролитна робота. Проте мужністю наших бійців можна захоплюватися. Позиції утримані, жодної не здано, попри те, що ворог час від часу продовжує штурмувати позиції та намагатися вибивати нас із зайнятих територій"
, — зазначила речниця.

Вона додала, що воїни Сил оборони ведуть контрбатарейну боротьбу. Артилеристи надають серйозну підтримку воїнам, які тримають позиції на лівобережжі. Також результативним є застосування аеророзвідки та ударних БПЛА, хоча останніми днями складна погода внесла корективи в бойову роботу.

Гуменюк також зазначила, що зараз загарбники, в основному, намагаються закріпитися на "другому рубежі оборони", де є залізобетонні конструкції. Щодня українські воїни знешкоджують чимало особового складу противника. Речниця також зауважила, що в останні дні на цьому напрямку окупанти економлять техніку і переважно ідуть на штурми піхотою.