На міжнародній виставці в Мілані представлені малюнки дітей з Херсона

4 месяца назад 0

Про це повідомили в навчально-естетичному комплексі “Художня школа” Херсона.

Найбільша виставка малюнків українських дітей, на якій представлені проєкти, народжені в Херсоні, “Птахи МИРУ” та “Херсонський кавун АРТ” відкрилася  11 січня в Мілані.
Міжнародний художній конкурс “Херсонський кавун АРТ”, організований Навчально-естетичним комплексом “Художня школа” м.Херсона  завершився наприкінці 2023 року. Він проводився за підтримки Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації та громадської спілки «Асоціація виробників Херсонського кавуна».
“Більше 2200 малюнків, які надійшли на адресу конкурсу з 21 країни світу: Австралії, Америки, Болгарії, Великобританії, Греції, Грузії, Ізраїлю, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Тайваня, Туреччини, Хорватії, Чехії та України. Це була просто величезна хвиля тепла, краси, творчості, любові, яку отримали херсонці від юних художників, їхніх вчителів і батьків. Херсонський кавун, який трансформувався у дивовижні образи,"  – зазначили в Художній школі Херсона.У складі  були заслужені діячі мистецтв України, заслужений художник України, доценти мистецьких ВИШів України і зарубіжжя, викладачі-методисти, ретельно переглядало кожну роботу. В результаті було визначено володарів Гран-прі, переможців та лауреатів конкурсу. Презентація робіт конкурсу розпочалася   11 січня в Мілані (Італія), частина робіт буде представлена наприкінці січня в Херсоні та на інших виставкових майданчиках України.