На окупованій Херсонщині ризики примусової мобілізації високі як ніколи — облрада

1 месяц назад 0

На ТОТ Херсонщини ризики примусової російської мобілізації високі як ніколи, тому облрада закликає населення виїжджати з окупації за будь-якої можливості.
Про це у  написав перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає .

«На жаль, проблеми для українців, які проживають на тимчасово окупованій території Херсонської області, не закінчилися. Хотілося б видихнути з полегшенням після завершення псевдовиборів, але є великі ризики нових, ще більших проблем», — написав Соболевський.

За його словами, ризики примусової мобілізації високі як ніколи, особливо для тих, хто став на військовий облік. Як зазначив Соболевський, вже є інформація, яка підтверджує, що окупанти до цього готуються.

«Тому ще раз звертаюсь до всіх — виїжджайте за будь якої можливості. Незважаючи на те, що це складно і так само є великим ризиком» , — наголосив перший заступник голови Херсонської облради.
Він підкреслив, що залишатися в окупації і чекати звільнення зараз більш небезпечно.

Як повідомляв Укрінформ, голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Білий вважає, що російська військова машина майже повністю готова для масової мобілізації на загарбаному лівобережжі Херсонщини. Враховуючи проведення на цій території так званих «виборів президента» і включення ТОТ до російського південного військового округу, експерт закликає чоловіків залишати ці території.