На півдні авіація ЗСУ тричі вдарила по опорних пунктах ворога

2 года назад 0

За минулу добу українські військові на Південному напрямку ліквідували 32 загарбників, авіація ЗСУ завдала трьох ударів по ворожих опорних пунктах.
Такі дані оприлюднило у  Оперативне командування «Південь», передає .

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямі складна, напружена, але ретельно відстежується силами оборони. Ворог тримає рубежі оборони, діє за тактикою контрбатарейної боротьби, продовжує нарощувати угрупування на Криворізькому напрямку»,  — йдеться в повідомленні.

Протягом бойового дня підрозділи ЗСУ припинили три спроби ворога — в кожному випадку силами посиленого взводу — провести розвідку боєм у районах Білогірки та Трудолюбівки. Противник із втратами (понад десяток загиблих та чотири одиниці броньованої техніки) ретирувався.

Загалом ворог завдав шість ударів. Ракетні удари трьома ракетами «Точка-У» по Марянському та Гранітному на Криворіжжі пошкодили об’єкти транспортної інфраструктури, трансформаторні та лінії електропередач. Людських втрат немає.

З напрямку Хрещенівки по Нововоронцовці росіяни випустили 15 реактивних снарядів з установки «Град». Втрат нема, але є зруйновані будівлі.У районі Долгового загарбники з протитанкового ракетного комплексу розстріляли цивільний мікроавтобус. Загинуло троє, поранено п’ять мирних жителів. Постраждалі доставлені в лікарню, їм надано допомогу.

Окрім того, по Зеленодольській ТЕС ворог випустив 16 реактивних снарядів із системи «Смерч», а паралельно влаштував і обстріл 40 снарядами з «Градів». Зруйновано дві будівлі, без людських втрат.
«Тричі ворог гелікоптерами атакував наші позиції в Бериславському та Каховському районах , а також в Баштанському – на Миколаївщині. Наших втрат не допущено. У відповідь нашою авіацією нанесено три удари по опорних пунктах противника в районах Олександрівки і Максимівки», — зазначають українські військові.

Загалом за бойовий день знищено 32 російських військових, самохідна гаубиця «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс «ТОР» та ще чотири одиниці броньованої техніки. Остаточні втрати ворога — дорозвідуються.
«У Чорному морі угруповання ворожого флоту складається з 14 бойових кораблів та катерів. Місце їх маневрування залишається в ракетно безпечних ділянках. Два ракетні носії тримають напоготові 16 «Калібрів», а також на чергуванні — три ВДК» , — додали в ОК «Південь».