На правому березі річки триває облаштування другої лінії оборони Херсонщини

2 месяца назад 0

Будівельники зводять спеціальні загородження, риють протитанкові рови.

Фортифікаційні споруди — це ще один рівень захисту від ворога, який знаходиться зовсім поруч. І їх будівництво у регіоні йде повним ходом. Підрядники працюють без вихідних.

" Допомагаємо нашим воєним захисникам, захисницям і захищяєм наше населення Херсонської, Миколаївської області. Хочемо щоб нашему населенню, нашим сім'ям було спокійніше "-розповідає монтажник.

Крок за кроком робітники встановлюють серед полів бетоні піраміди "зуби дракона". В подальшому такі пастки розтягнуться на сотні кілометрів. Та в разі небезпеки можуть створити окупантам неабияких проблем.

" Якщо тяжка техніка під'їзжає до зуба він починає перевертатися. Одним краєм він підіймає передок техніки і тоді вона зависає далі не може рухатись. Зуби встановлюють у 3 ряди. В подальшому зуби скріплять між собою тросом. Ці троси будуть стягувати всі зуби в кучу і тоді ця техніка яка призначена для того щоб пройти ці зуби — не зможе їх пройти ". — розповідає представник підрядника.

Таким чином на Херсонщині, за завданням держави, облаштовується 2-а лінія оборони. Перша безпосередньо по узбережжі Дніпра, тобто по лінії зіткнення яка простяглася більше як на 200 кілометрів. Роботи дуже багато. Залучені сотні людей та з десяток будівельних компаній.

" Ми цілий рік будували першу лінію ,зараз будуємо другу. Зараз це відбувається більш масштабніше. Це потрібно для того, щоб в будь яких надзвичайних ситуацій з боку ворога він не досяг своїх результатів ." — розповідає Олександр Прокудін.