На прохання жителів Коробків відновили автобусний маршрут

2 года назад 0

Чиновники стверджують, що люди надають перевагу таксі.

На прохання жителів Коробків Каховської громади відновили автобусний маршрут. Про це розповіла заступниця міського голови Галина Лобунько. За її словами, 13 грудня автобуси до села знову вийшли на свій звичний маршрут.

Від автобусного сполучення з Коробками місцевий перевізник відмовився в листопаді. Чиновники пояснювали це тим, що селяни почали надавати перевагу таксі, через що кількість пасажирів в автобусах різко знизилася. Невдовзі перевізник взагалі відмовився обслуговувати нерентабельні рейси. 

“Цим фактором скористалися власники таксі і в декілька разів збільшили вартість своїх послуг. Це суттєво вплинуло на думку селян щодо вибору перевізника. І вони звернулися до керівництва міста та АТП з проханням відновити маршрут Каховка — Коробки”, — повідомили на офіційній сторінці Каховської міської громади у Фейсбуці.

Як уточнив староста Коробків Григорій Івасішин, якщо раніше таксі з Каховки до Коробків коштувало 70-80 грн, то після відміни автобусів — 100-120 грн. Відстань від міста хоча й невелика (приблизно 10 км), проте через розбиту дорогу їхати сюди охочих небагато.

— Автобус зараз відновили, але що буде далі — невідомо. Бо знову мало пасажирів. На очах у водія 13 грудня 7 чоловік сіли в таксі просто перед автобусом. Тож якщо він і надалі їздитиме порожній, перевізник не зможе його обслуговувати. Раніше, бувало, по 20 чоловік стояло на зупинці, а тепер майже нікого. Не їздять до Коробків і студенти: розташований у нас Каховський агротехнологічний фаховий коледж уже декілька місяців як не працює через проблеми з системою протипожежної безпеки, тож навчання там зробили дистанційним, — пояснив староста.

Нагадаємо, що Коробки увійшли до складу Каховської міської громади восени 2020 року.

Олег БАТУРІН
Новий день