На ТОТ Херсонщини окупанти змушують людей «голосувати» у підʼїздах або на вулиці

2 месяца назад 0

На ТОТ Херсонщини загарбники змушують людей «голосувати» у підʼїздах або на вулиці, «кинути бюлетень» можна й за родича чи навіть сусіда.
Про це у повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає .

«На тимчасово окупованих територіях триває цирк, який росіяни називають «вибори Путіна». Роблять усе поспіхом, навіть не намагаючись придати цьому фейковому дійству якоїсь серйозності», — написав Прокудін.

За його словами, людей змушують «голосувати» у підʼїздах або на вулиці. При цьому «кинути бюлетень» можна й за родича чи навіть сусіда.

Він нагадав, що спочатку окупанти заявляли, що «голосувати» зможуть лише ті, хто взяв російський паспорт. Тепер же – пропонують це й людям, які мають лише український паспорт. Прокудін зазначив, що це небачений абсурд, коли у «виборах» можуть взяти участь громадяни іншої країни.

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини під час так званого попереднього голосування на «президентських виборах» спостерігається мінімальна активність.

Участь у фейковому голосуванні беруть колаборанти, ряджені та залякані пенсіонери.
У Новій Каховці на тимчасово окупованій території Херсонщини українці поширю​ють постери із закликом ігнорувати «вибори» пре​зидента РФ та знищують російські пропагандистські видання.

«Жовта стрічка» створила , де кожен, хто живе в окупації, може дізнатись про ефективні та безпечні методи ігнорування так званих виборів.

17 березня у РФ відбудуться президентські вибори. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування на виборах президента Росії відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.