На українському телеканалі вийшов новий мультфільм для дітей про історію Херсона

1 месяц назад 0

  На дитячому телеканалі «ПЛЮСПЛЮС» показали нові серії патріотичного мультсеріалу «Нескорені міста Правдива історія Херсон». Проєкт розповідає дітям про героїчні українські міста. Ми подивились серію про .

Отже, в новій серії  Квадрик, Трикутя і Кружко вирушають в один із головних центрів і портових міст півдня України –  Херсон . Герої розвіюють російську багаторічну брехню і дізнаються про те, що насправді його заснувала не імператриця Єкатєріна. Вони виявили справжню звитягу херсонців і побачили, як під час окупації люди виходили на мітинги, аби протистояти російській агресії. Зрештою Квадрик, Трикутя і Кружко побували на місці однієї з найбільших світових трагедій – підриві  Каховської ГЕС , внаслідок якого були затоплені навколишні землі, та змогли врятували маленького песика.

Журналісти  подивились мультфільм. В ньому дійсно історія Херсона і частково Херсонщини розказана в доступній для дітей формі та без російських мітів. Навпаки, герої з'ясовують, що таке фейк та вивчають справжню історію України. Тут можна дізнатись про те, хто жив на території Херсонщини ще кілька століть тому, чим відзначились козаки і як Росія хоче присвоїти собі історію України, замінивши низку фактів брехнею.

Подивитись цей та інші мультфільми серії можна онлайн