На захоплених українських територіях росіяни масово створюють катівні — Маляр

9 месяцев назад 0

На тимчасово захоплених територіях України російські загарбники продовжують переобладнувати об’єкти цивільної інфраструктури для посилення репресій проти населення і приховування своєї злочинної діяльності.
Як передає , про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у .За її словами, протягом серпня у Первомаївці Херсонської області, використовуючи будівлі продовольчої бази,  в авральному порядку облаштовують приміщення нової в’язниці. Територія довкола вже охороняється військовослужбовцями військової поліції РФ на постійній основі.

У Токмаку Запорізької області загарбники, погрожуючи вогнепальною зброєю, відібрали в місцевих підприємців нежитлові приміщення, які вони використовують для розміщення затриманих, зауважила Маляр.

У Василівці Запорізької області в студентському гуртожитку росіяни облаштували приміщення, де проводять допити місцевих жителів, застосовуючи тортури, підкреслила заступниця міністра оборони.

​Як повідомляв Укрінформ, за словами радника Маріупольського міського голови Петра Андрющенка, у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі заарештовані понад 10 тисяч цивільних, а місця їхнього утримання і доля невідомі.​