Навчального процесу у школах у Херсоні поки взагалі не буде — Батрак

9 месяцев назад 0

Навчального процесу офлайн у Херсоні поки взагалі не буде, однак у школах облаштовують укриття, щоб у разі зміни безпекової ситуації школа могла відновити навчання навіть не чекаючи наступного навчального року.

Про це в етері повідомив кореспондент із Херсона Михайло Батрак.

За його словами, навчальний рік на 100% буде в онлайн режимі, навіть не поставало питання, щоб відновити навчальний процес в офлайн режимі, бо Херсон обстрілюють, він знаходиться у зоні досягнення російських РСЗВ.

Бомбосховища, які знаходяться у школі ніяк не допоможуть убезпечити навчальний процес, тому навчання буде в онлайн режимі. Дитячі садочки взагалі не працюватимуть, а заклади вищої освіти всі перелоковані в інші регіони України.

«Навчального процесу у Херсоні поки взагалі не буде. Укриття у школах облаштовують, школи готують таким чином, щоб у разі зміни безпекової ситуації, школа могла відновити навчання навіть не чекаючи наступного навчального року. Укриття готуються, укриття не тільки для учнів, але і для всіх мешканців Херсона та області. Багато шкіл постраждало внаслідок російських обстрілів вони зруйновані або частково, або повністю. Навіть якщо посеред року відновиться навчальний процес, то не всі школи зможуть розпочинати навчання» , — каже кореспондент.

Нагадаємо, що напередодні міністр освіти Оксен Лісовий , що якщо учень або учениця через нічні повітряні тривоги не виспався і зранку почувається втомленим, не варто змушувати дитину йти на перший урок.

Він наголосив, що це нормально пропустити заняття, й наздогнати цю тему пізніше.

Наприклад, це можна зробити на платформі «Всеукраїнської школи онлайн». Якщо ж учень чи учениця пропускає самостійну чи контрольну, треба надавати можливість виконати цю роботу.

«Треба бути реалістами й розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів», —  зазначив Оксен Лісовий.

Учитель, який веде урок дистанційно і в якого почалася тривога, а в дітей в класі ні, має перервати заняття та йти до укриття, «якщо є можливість продовжити заняття зі сховища — чудово».

Міністр наголосив, що це питання не стільки академічної успішності та правил, скільки ментального здоровʼя — і школярів, і педагогів.