Навіщо купують спецтехніку для окупованих громад Херсонщини: за час окупації правобережжя було знищено або викрадено 728 одиниць

2 месяца назад 0

Очільники окупованих громад наразі працюють на правобережжі Херсонщини. Зі свого бюджету вони закуповують спецтехніку, яку використовують на території звільненої Херсонської області.

Про це в інтерв'ю журналістці Медіаплатформи “Вгору” очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Водночас він зазначив: після деокупації лівобережжя цю техніку перевезуть до тієї громади, яка її придбала.

“Наприклад, якщо Новокаховська громада купила кран чи екскаватор, він не стоїть десь у Кривому Розі чи в Києві. Він зараз працює на Херсонщині”, – додав Прокудін.

Також, за його словами, за період окупації правобережжя Херсонщини було пошкоджено або викрадено російськими окупантами близько 728 одиниць техніки. Станом на березень 2024 року, завдяки обласному бюджету, донорам вдалося закупити 30% від того, що було до повномасштабного вторгнення РФ.

  • З моменту деокупації правобережжя Херсонщини Департамент інфраструктури Херсонської ОВА купив 6 автомобілів на понад 3,5 млн гривень. У Херсонській ОВА до повномасштабного вторгнення було 18 автомобілів. З них 6 викрали російські окупанти під час захоплення регіону.