Науковці розповіли, що загострює больові відчуття

6 лет назад 0

Мабуть, мало хто замислюється, чому іноді голова болить сильніше, а іноді слабкіше. Вчені вирішили з'ясувати, в чому причина гостроти болю у людей. У підсумку вони прийшли до висновків, які вас вразять.

Дослідженням у цій області займалися наукові фахівці з Центру здорового старіння Пенн Стейт. Вони проаналізували стан здоров'я майже трьох сотень людей з артритом і діабетом, які були в офіційному шлюбі.

Добровольців попросили вести щоденники. Їм було потрібно не тільки записувати тяжкість симптомів, але й настрій і характер взаємодій з партнером.

З'ясувалося, що всього одного скандалу було досить, щоб біль ставав сильнішим. Причому такий стан у людей зберігався протягом декількох днів.

 Коли люди були в поганому настрої та стикалися з сильним болем, вони сварилися зі своєю другою половиною. Вчені вважають, що стрес або тривожність могли приводити до збільшення рівня кортизолу, що, у свою чергу, змінювало роботу імунної системи, пригнічуючи процес травлення. У той же час посилюється вироблення адреналіну, який підвищував тиск і зростання частоти скорочень серця.