Невдалий «жарт», або як намагалися зірвати сесію Херсонської обласної ради

5 лет назад 0

Сьогодні відбулося засідання сесії Херсонської обласної ради, яке викликало неабиякий ажіотаж. Щоб запобігти приходу «незваних» гостей, як зовні так і всередині будівлі ХОДА, була значно посилена охорона. Та все ж таки без інцидентів не обійшлося.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області, сьогодні близько 10:30 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував черговий обласного управління служби з надзвичайних ситуацій. Він повідомив, що на електронну адресу ДСНС надійшов лист з інформацією, що поблизу будівлі обладміністрації відбудеться вибух.

В цей час за вказаною адресою працівники поліції та військовослужбовці Нацгвардії несли службу з охорони публічного порядку. Вибухотехніки та кінологи обласного главку поліції ретельно обстежили будівлю обласної адміністрації. Інші правоохоронці перевірили прилеглу територію. Вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявлено.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення — ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Поліція проводить заходи по встановленню особи правопорушника та його затриманню.