Окупаційна адміністрація збирається опалювати Херсонщину вибірково

5 месяцев назад 0

Не всі котельні на окупованих територіях Херсонщини матимуть паливо

Для російських окупантів подвійні стандарти давно стали нормою життя як вдома, так і на окупованих територіях України. Наприкінці осені 2023 року вони знову наочно це продемонстрували у комунальній галузі.

Окупаційні структури, що несуть відповідальність за тепломережі захоплених територій Херсонщини, відзвітували про доставку 1200 тонн вугілля на 62 об'єкти інфраструктури. Про це стало відомо журналістам  з джерел, підконтрольних ворожим силам. При цьому окупанти заявили, що паливо завезли до «всіх куточків Херсонської області», чого комунальники з числа колаборантів не могли зробити фізично.

І якщо на правому березі подібна діяльність окупантів неможлива через повернення територій під контроль України, то мешканців населених пунктів, розташованих безпосередньо поблизу лівого берегу Дніпра, росіяни просто проігнорували. Тут опалювального сезону не буде нібито через ризики ударів ЗСУ по інфраструктурі. Хоча українські військові так само легко можуть завдати удару і вглиб херсонського лівобережжя.