Окупаційна влада Херсонщини вперше визнала існування українського плацдарму в Кринках

6 месяцев назад 0

Супутниковий знімок села Кринки, червень 2023 рокуПредставники російської влади, яка контролює окуповане лівобережжя Херсонської області, вперше визнали наявність українських підрозділів у селі Кринки на лівому березі Дніпра.
«На всій ділянці лівого берега від залізничного мосту до Кринок перебуває приблизно півтори роти противника, переважно дрібними групами» , –  15 листопада в телеграмі голова російської окупаційної адміністрації Володимир Сальдо.

Він також стверджує, що «противник заблокований у Кринках, йому влаштоване вогняне пекло: по ньому летять бомби, ракети, боєприпаси важких вогнеметних систем, артилерійські снаряди, безпілотники».

Дотепер про наявність українських сил на лівому березі Дніпра з російської сторони повідомляли лише провоєнні блогери – вони писали про це приблизно з середини жовтня.

Цього тижня тему довелося коментувати речнику Кремля Дмитру Пєскову – після того, як офіційні російські інформагенції поширили нібито повідомлення міністерства оборони РФ про «перегрупування» російських військ на лівому березі Дніпра, а згодом анулювали новину. Пєсков порадив звертатися на цю тему до оборонного відомства.

​Також цього тижня про успіхи ЗСУ на Херсонщині заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак. «Попри все, Збройні сили України захопили плацдарм на лівому березі Дніпра», – сказав він, не розкриваючи інших подробиць, у виступі в Інституті Гадсона у Вашингтоні.

За повідомленням американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська досягли «незначного успіху» на лівому березі Херсонської області в ході наземних операцій 12 листопада.​