Окупанти хочуть грати у стару гру, але за новими правилами

2 месяца назад 0

Про «удосконалену версію знаменитої гри» повідомляє пропутінське «двіженіє пєрвих». Мова про гру «Зарница», яка у росіян називається «Зарница 2.0».

Лише той, у кого не було піонерського дитинства, не знає про правила цієї гри. Її учасники ділились на дві команди, арбітра і глядачів. Арбітр визначав місця для баз обох команд, там встановлювали прапори. Треба було добути прапор противника. При цьому імітувались бойові дії або ж піонери змагались у військово-прикладних видах спорту з елементами гри. Таким чином у Радянському Союзі починали готувати майбутніх солдатів. Схоже, у росіян те саме завдання.

Про «удосконалення» гри «двіженіє пєрвих» повідомляє так: «Тебе чекає керування повітряними безпілотними системами, робота з кіберзагрозами, стройова і спортивна підготовка, загальновійськова грамотність, надання першої допомоги, перевірка знань вітчизняної історії і багато іншого». Іншими словами, нові правила — це використання безпілотників. Цій зброї, яка показала надзвичайну ефективність під час нинішньої війни, окупанти надають велику увагу. Наприклад, днями окупаційні Херсонський аграрний університет і авіаційно-технічний спортивний клуб у Скадовську уклали угоду про співробітництво. Студентам фейкового вузу вже показали «майстер-клас» з управління безпілотником. Тим самим, пише окупаційна адміністрація Скадовського «муніципального округу» у соцмережах, «привили почуття патріотизму і любові до Батьківщини». Зрозуміло, що одним «майстер-класом» таке «прививания» не обмежиться.

Богдан СТРАЖАК,