Окупанти повертаються на позиції, що були затоплені: з якої зброї обстрілюють Херсон

9 месяцев назад 0

Херсонщина потерпає від обстрілів російських окупантів. Ворог застосовує важкі міномети. Періодичність ударів доволі щільна і потужна.

Про це  розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань. Своїми терористичними діями росіяни намагаються психологічно тиснути на місцеве населення.
"Окупанти застосовують керовані бомби по узбережжю Дніпра і обстрілюють населені пункти правобережної частини. Кидають вибухівки з дронів, обстрілюють за танків і абсолютно усіх видів зброї з тимчасово окупованого лівого берега", – розповів Хлань.

Дії ворога Після затоплення Херсонщини, внаслідок терористичного акту росіян з підривом Каховської ГЕС, окупанти почали повертатися на свої попередні позиції. Хоча у Голій Пристані та Олешках все ще спостерігається вода.

Окупанти підтягують до узбережжя мобільні мінометні розрахунки, ведуть вогонь і переїжджають з місця на місце. Навіть з танків під'їжджають і обстрілюють з узбережжя Дніпра, – розповів депутат.

Внаслідок цього уже за 3 – 5 секунд відбувається "приліт" по найближчим населеним центрам. Свої мінометні обстріли окупанти ведуть нижче греблі Каховської ГЕС.

"Хоч Каховське водосховище і пересохло, окупанти все одно не наважаться виїжджати туди, щоб вести обстріли, а там відстань більша. Там вони гатять з артилерії, танків, застосовують керовані бомби", – пояснив деталі Сергій Хлань.

Ситуація в Херсонській області: останні новини

  • Зранку 16 серпня росіяни завдали удару по центру Херсона. Сталися влучання по території освітнього закладу та лікарні. Поранено трьох людей, один з яких – пацієнт медзакладу, який проходив лікування.
  • 13 серпня росіяни обстріляли село Широка Балка, що у Станіславській громаді Херсонської області. Окупанти з артилерії вбили сім'ю. Відомо про смерть 12-річного хлопчика, який помер у лікарні, та дівчинки, якій було усього 23 дні.
  • Не припиняють російські окупанти тероризувати дронами. Вони здійснюють удари по правоохоронцям та спецтехніці. У Бериславі 11 серпня внаслідок таких дій постраждало двоє поліцейських.