Олешківська МВА відмінила закупівлю позашляховика після скандалу

9 месяцев назад 0

Олешківська МВА відмовилась від придбання нового позашляховика Renault Duster. Відомості про це оприлюднено на порталі "Prozorro". 

Причина відмови від закупівлі — скорочення видатків бюджету. Нагадаємо, що раніше Олешківська міська військова адміністрація оголосила про намір придбати позашляховик Renault Duster у максимальній комплектації вартістю майже 850 тисяч гривень. 

Торги виграла миколаївська компанія ТОВ "М Моторс", яка фігурує в журналістських розслідуваннях. Як  Миколаївський центр журналістських розслідувань, компанія пов'язана з екс-депутатом Миколаївської міськради Олегом Богомазом та екс-головою ОДА Вадимом Мериковим.

Додамо, що інформація про придбання автомобіля чиновниками Олешківської МВА спричина публічний скандал. Зокрема, на закупівлю звернув увагу депутат облради Сергій Хлань, про що він написав у соцмережах:

"Поки Олешки окуповані — Олешківська міська військова адміністрація "працює". Наприклад, купує новий Renault Duster. І це вже після підриву Каховської ГЕС (!). Для яких "нагальних" потреб потрібен новий комфортний позашляховик, в той час, коли самі Олешки тонуть?".

Обурились й жителі міста Олешки в місцевих чатах в соцмережах, які вважають такі закупівлі не на часі. Містяни порадили витратити ці кошти на закупівлю дронів та допомогу ЗСУ. Міський голова Євген Рищук публічно прокоментував закупівлю позашляховика. За його словами, автомобіль знадобиться після деокупації міста для виїздів комісії задля фіксації збитків від російської агресії.