П’ятирічна Діана, яка вибралась з окупованого Херсону, їде на лікування від раку за кордон

2 года назад 0

Україні разом з країнами-партнерами вдалось налагодити систему перевезення  онкохворих дітей на лікування за кордон.
Вчора зі Львова до Польщі вирушив десятий рейс життя.  15 українських дітей, хворих на рак, з Херсона, Бердянська, Запоріжжя, Сум, Полтави, Рівного та Вінниці виїхали на лікування за кордон.

Серед них –  п’ятирічна Діана. Лікарі діагностували у дівчинки гостру лімфобластну лейкемію. Вона потребує складного лікування. Разом з мамою Діана  залишалась в окупованому Херсоні. Але життєво необхідні ліки та навіть продукти закінчились. Родині  вдалось виїхати на територію, підконтрольну Україні. Онкохворих дітей доставляють до  Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру . У закладі пацієнтів обстежують, надають медичну та психологічну підтримку. Згодом у супроводі медиків та батьків везуть до спеціально створеного  медичного хабу у Польщі – клініки Unicorn . Там дітей розподіляють на постійне безкоштовне лікування у Польщі чи інших країнах Європи.

Під бойових дій в країні складно забезпечити ефективне лікування, отже вкрай в ажливо відправляти дітей до безпечних місць, де лікарі-онкологи зможуть їм надати необхідну медичну допомогу.

Повноцінну систему відправлення онкохворих пацієнтів за кордон створили завдяки домовленостям  Олени Зеленської з партнерами України, благодійниками, медичними закладами.

За даними Офісу Президента, наразі понад  400 онкохворих маленьких пацієнтів з України продовжують лікування в інших державах.