Партнери з Німеччини допомагають військовим медикам на Херсонщині

5 месяцев назад 0

Про це повідомили в Херсонській районній військовій адміністрації.

Німецькі партнери з Blau-Gelbes Kreuz допомагають військовим медикам на Херсонщині.

Днями Херсонщину відвідав справжній Друг і Патріот України пан Стефан Міронюк. Окрім основної мети – перемовин з міською та обласною військовими адміністраціями, супроводу подарунків від громади міста Бонн для дітей Херсону до Дня Святого Миколая, він передав голові Херсонської державної районної (військової) адміністрації Линецькому Михайлу наплічники для військових медиків.
Доручення виконане, наплічники отримали бойові медики з підрозділу територіальної оборони Херсонщини, які виконують завдання на південному напрямку, зокрема й на лівобережжі Херсонщини. Саме цей підрозділ майже повністю укомплектований жителями Херсонського району.

Передані ранці-наплічники, які надали дівчата з Blau-Gelbes Kreuz (місто Кельн, Німеччина), укомплектовані за найвищими стандартами НАТО й мають все необхідне для збереження життя та здоров’я військовослужбовців ЗСУ.
Це не перша і не остання допомога наших німецьких партнерів з Blau-Gelbes Kreuz.

Німецько-українське об’єднання Blau-Gelbes Kreuz (“Синьо-жовтий хрест”) виникло у німецькому місті Кельн як реакція на російську агресію 2014 року. Організація підтримує розвиток вільної, демократичної України та надає допомогу жертвам війни, особливо дітям, внутрішньо переміщеним особам, пораненим та іншим особам різних регіонів України, які постраждали від війни.

Початковим проєктом асоціації була ініціатива «Канікули без війни» (2016-2019 рр.), головною метою якої було надати можливість дітям, постраждалим чи осиротілим внаслідок війни на сході України, спокійно провести канікули, фізично та психологічно відпочити у Німеччині, здобути підтримку та увагу.

З початку повномасштабної війни в Україні асоціація суттєво збільшила обсяги своєї діяльності.
В 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Blau-Gelbes Kreuz ще більш активно долучилася до допомоги нашим співгромадянам. Організація впроваджує різноманітні заходи, щоб допомогти українцям та їх країні, зокрема, у медичній, гуманітарній та культурній сферах, у приверненні уваги та залученні політичних кіл Німеччини до проблем війни в Україні.

Стефан Міронюк, волонтер Blau-Gelbes Kreuz, практикуючий адвокат та справжній українець і патріот, який зараз проживає і працює в Німеччині. вже не вперше приїжджає в Україну з гуманітарною допомогою, але вперше відвідав Херсонщину.Херсонська громада та підрозділ територіальної оборони Херсонщини щиро вдячні Blau-Gelbes Kreuz та пану Стефану Міронюк за допомогу та підтримку!, — зазначили у вйіськовій адміністрації