Переховувались від обстрілів у підвалі: з Берислава на Херсонщині евакуювали літнє подружжя

5 месяцев назад 0

З Берислава Херсонської області гуманітарна місія "Проліска" за підтримки UNHCR Ukraine — Агентство ООН у справах біженців в Україні допомогли евакуювати ще одне літнє подружжя.

Про це йдеться в Telegram Херсонської обласної військової адміністрації.

"Подружжя постійно переховувались у підвалі від російських обстрілів. Чоловік пані Тамари самостійно майже не пересувається. Днями волонтери евакуювали їх до Кривого Рогу, допомогли облаштуватись, отримати довідки ВПО та привезли необхідні речі: рушники, постільну білизну, ковдри, подушки, посуд, ліхтар", — повідомляє ОВА.

Також переселенці отримали юридичні консультації щодо отримання компенсації за пошкоджене внаслідок обстрілів майно, йдеться в повідомленні.
 
Раніше в марафоні "Суспільне. Спротив" керівник пресофісу обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков повідомив, що у 23 населених пунктах Херсонської області, які через постійні обстріли вважаються небезпечними​, залишаються ще понад 200 дітей.​

З 24 жовтня на​ Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом для родин з дітьми, які проживають у небезпечних населених пунктах.​