Після авіаудару напівзруйнована лікарня в Бериславі не припинила роботу

7 месяцев назад 0

5 жовтня опівдні російські окупанти вкотре атакували Берислав та навколишні села з авіації. Під ударом опинилася районна лікарня в Бериславі. Проте медзаклад не припинив свою роботу.

«У Бериславі – пряме влучання в лікарню. Вщент знищено четвертий поверх, ще один – частково. Також ворожим вогнем пошкоджено машини “екстренки”. Постраждали двоє медпрацівників. У водія “швидкої” – перелом ноги та поранення голови, фельдшер дістав контузію», – 5 жовтня про атаку на лікарню голова ХОВА Олександр Прокудін.

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури було досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про авіаудар 5 жовтня в коментарі «Суспільному» розповів начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов. За його словами, російські війська скинули 5 авіабомб на лікарню та будинки. Зокрема, 5 керовані авіабомби влучили в Бериславську районну лікарню, три – у п'ятиповерхові житлові будинки.

«У результаті обстрілу пошкоджена стаціонарна будівля, четвертий поверх вщент зруйнований. Інша керована бомба влучила в поліклініку, будівля теж зазнала серйозних пошкоджень. Троє поранених, це медичні працівники: фельдшер, водій швидкої допомоги та лікар-гінеколог. У результаті обстрілів п'ятиповерхівок близько 20 квартир непридатні до проживання. Близько 30 квартир пошкоджені», – розповів Літвінов.Він додав, що наразі на місці працюють рятувальники, комунальні служби. При цьому лікарня продовжує свою роботу.

«Лікарня продовжує функціонувати, роблять все можливе, щоб люди могли звернутися за медичною допомогою. Лікарі на місці, тому всі жителі міста можуть звернутися за медичною допомогою. Якщо будуть серйозні поранення в людей, то їх доправлять до інших лікарень Бериславського району та Херсона», – повідомив начальник РВА.

​Як повідомляла «Гривна», у херсонській лікарні імені Лучанського стало вдвічі менше персоналу, ніж до повномасштабного вторгнення. Сьогодні тут дуже не вистачає фахівців.

На знімках:  лікарня в Бериславі після авіаудару 5 жовтня. Фото: телеграм-канал Олександра Прокудіна