«Почула вибухи, впала з ліжка та поповзла в коридор. Посипалося скло — було дуже страшно». Херсонці про чергову атаку РФ

4 месяца назад 0

Російські військові 5 січня знову обстріляли Херсон. Атакували житлові квартали, є поранені. Також під ударами були й інші населені пункти правобережжя.
Близько 11:00 російські військові обстріляли Херсон. За інформацією обласної прокуратури, пошкоджені житлові будинки, транспорт, складське приміщення. Під вогнем була й будівля агарного підприємства в одному з районів міста. Як повідомив керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков,  на одному з шосе отримали поранення троє людей, їм надали медичну допомогу.Російська армія обстрілювала Херсон і вночі. Один зі снарядів влучив у будинок місцевої жительки  Наталії.

"Я спала швидше за все, почувся виліт, пішов ще виліт — і потім пішов приліт. Це було дуже страшно. Я впала з ліжка та поповзла в коридор. І ще після цього було три вибухи. Після першого прильоту одразу посипалося скло, повністю все висипалося. І потім ще були три влучання, але ми не знаємо куди" , — говорить херсонка. Вікторія розповідає, в її квартирі семеро людей ховалися від обстрілів за правилом двох стін.

"Всю ніч просиділи в коридорі. Почула, як воно було — навіть не свистіло, воно просто все влучило… Перше влучання було без свисту, останні два були зі свистом, і вже ми стояли в коридорі" , — каже вона.У квартирі  Олени є руйнування. Про це вона дізналась вранці від сусідки.

"Побачили, що розбите все! Одні уламки залишилися, хата повністю розбита, і зруйноване дещо зсередини. Ну нічого, люди прийдуть, допоможуть подолати наслідки" , — розповіла жителька Херсона.

Один з будинків був під обстрілом ввечері 4 грудня. Дах і квартири на верхньому поверсі пошкоджені, розповідає  Микола .

"Це було ввечері десь, години в чотири, початок п'ятої. Мені подзвонив директор школи, а я тут чергую, і я учора тільки вийшов зі зміни. А потім вранці він подзвонив, каже, що дірка у двох квартирах, виходить, що наскрізь" , — каже чоловік.