Поліція фіксує наслідки чергових ворожих атак деокупованої Херсонщини

4 месяца назад 0

Країна-агресор завдала чергові удари по мирних населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. По об’єктах житлової інфраструктури армія рф гатила з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, БпЛА та авіації. Внаслідок обстрілів загинув літній чоловік.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Повідомлення про пошкоджені обстрілами житлові будинки надходили до поліції від жителів Золотої Балки, Тягинки, Придніпровського, Садового, Антонівки.

Керовані авіаційні бомби противник скинув на Ольгівку та Львове.

Під інтенсивним артилерійським обстрілом противника перебували прибережні квартали центральної частини та Корабельного району Херсона. Від ворожого снаряду на вулиці загинув 81-річний чоловік.

На місцях «прильотів» працювали рятувальники, медики та поліцейські, які збирали речові докази, ліквідували та документували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф.

Також минулої доби ворог цілеспрямовано та підступно атакував працівників поліції, які несуть службу та допомагають жителям у деокупованих населених пунктах.

Під атаку з БпЛА потрапила слідчо-оперативна група поліції у Тягинці. Росіяни застосували дрон-камікадзе проти службового автомобіля. Вибух пролунав поруч з автівкою, яка отримала механічні пошкодження. На щастя, працівники поліції не постраждали.

Вранці війська рф відкрили артилерійський вогонь по Дар’ївській громаді. Ворожі снаряди пошкодили щонайменше 7 житлових будинків та адміністративну будівлю. Внаслідок обстрілу травмувалися 9 працівників поліції, загрози їх життю немає. Також пошкоджено 2 службові автомобілі.

За минулу добу поліція відреагувала на 232 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.