Поліція фіксує наслідки масованого ворожого обстрілу Херсонщини

6 месяцев назад 0

Російські війська продовжують вбивати та калічити мирне населення правобережжя Херсонської області, знищувати його цивільну та соціальну інфраструктуру. Противник значно посилив обстріли населених пунктів Бериславського та Херсонського районів з артилерії, РСЗВ, авіації та БпЛА. Армія країни-терористки застосовує комбіновані обстріли житлових кварталів, що призводить до значних руйнувань та жертв.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

По Бериславу та Тягинці війська рф здійснили пуски керованих бомб. Внаслідок потужних вибухів у Бериславі тяжкі поранення отримала 70-річна жінка, пошкоджені території двох заводів та щонайменше 13 будинків. Місто перебувало й під ворожим артилерійським вогнем, поранено 49-річного чоловіка.

Неподалік Зеленівки росіяни з артилерії розстріляли автомобіль з мирними мешканцями. Через влучання ворожого снаряду автівка вигоріла повністю, у салоні загинув 64-річний місцевий житель, тяжко травмована 36-річна пасажирка, також поранено її двомісячну дитину.

Ворог нещадно гатив по житлових кварталах міста. Центральну частину Херсона війська рф одночасно обстріляли з реактивних систем залпового вогню та артилерії, спричинивши значні пошкодження будівель та призвівши до значної кількості потерпілих.

Ворожими снарядами пошкоджено житлові будинки, приміщення суду, кафе, медичну лабораторію, лікарню, пошкоджено та знищено транспортні засоби, з яких 2 – службові автомобілі поліції та 1 карета швидкої допомоги. Внаслідок обстрілу загинуло 2 людей – 45-річний чоловік і 62-річна жінка – та 10 громадян поранено. Серед постраждалих 2 медичні працівниці та пацієнт лікарні.

На місцях ворожих атак працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 288 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.