Поліція з волонтерами евакуювала жінку з 5 дітьми із найбільш обстрілюваного району Херсона

7 месяцев назад 0

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російська армія щодня обстрілює Херсон з різного виду озброєння, вбиває та калічить дорослих і дітей, руйнує житло, школи, садочки та об’єкти життєзабезпечення міста.

Повідомили у пресслужбі поліції Херсонщини.

Особливо потерпають від російських атак жителі прибережної зони Корабельного району. Саме під час чергової масованої ворожої атаки у поліцію зателефонувала жінка, яка плакала та благала вивезти її з 5 дітьми з-під обстрілів. Жінка зізналася, що їй дуже страшно за дітей і вже немає сил це терпіти.

Незважаючи на невщухаючу канонаду, поліцейські виїхали у небезпечний район. Родину виявили у підвалі сусідського будинку, де вони ховалися від російських снарядів. Діти віком від 1,7 до 14 років були дуже налякані та ні хвилини не хотіли лишатися під вибухами. Поліцейські спіймали момент затишшя між обстрілами та вивезли матір із дітками у більш безпечне місце, де вони переночували. Щоб підтримати малечу, працівники ювенальної превенції привезли їм солодощі та канцелярське приладдя.

Наступного дня родина прийняла рішення евакуюватися з міста. Батько лишився в Херсоні наглядати за будинком, а жінку з дітками поліцейські спільно з волонтерами та представниками місцевої влади вивезли до іншої області.

Нині в населених пунктах правобережжя Херсонщини триває евакуація родин із дітками. Поліція проводить роз’яснювальну роботу та закликає батьків не чекати, поки в будинок прилетить ворожий снаряд, а виїжджати з небезпечних районів. Дітям не місце під обстрілами!