Понад половину втрат за добу РФ зазнала на Таврійському напрямку. Яка ситуація зараз

4 месяца назад 0

Українські військові відбили понад 30 атак окупантів у районі Авдіївки за добу на Таврійському напрямку. Крім того, на цій ділянці фронту ліквідовано майже 500 російських солдатів — більше половини загальних втрат РФ за добу.

Про це повідомляє  з посиланням на  Сил оборони Таврійського напрямку.

"Загалом, на Таврійському напрямку ворог завдав завдав 18 авіаударів, провів 38 бойових зіткнень та здійснив 985 артобстрілів",
— йдеться в повідомленні..

Авдіївський напрямок
ЗСУ відбили 15 атак на схід від Новобахмутівки, Авдіївки та 17 атак біля Сєверне, Первомайське та Невельське (Донецька область).

Мар’їнський напрямок
Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками та захисницями відбито 3 атаки.

Шахтарський напрямок
Противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Запорізький напрямок
Сили оборони відбили 3 атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Втрати РФ на Таврійському напрямку Загальні втрати ворога склали 488 осіб. Близько 20 окупантів здалися в полон. Для порівняння — загалом на фронті в Україні за д​обу ЗСУ знищили 920 російських окупантів, таким чином, загальні втрати військ РФ в Україні з початку широкомасштабного вторгнення в особовому складі досягли близько 356 670 солдатів. Також бійці ЗСУ знищили ще 27 танків та 15 артсистем.​

Загальні втрати ворога у військовій техніці склали 105 одиниць військової техніки. Зокрема, 18 танків, 28 ББМ, 13 артсистем, 23 БпЛА, 16 автомобілів, 7 одиниць спецтехніки. Знищено 1 склад боєприпасів.