Пошкоджені будинки, магазин, зупинка. Херсонці розповіли про наслідки нічної атаки РФ

4 месяца назад 0

Російські військові протягом доби гатили по правобережжю Херсонщини. Обстріл Херсона почався вночі. У місті пошкоджені будинки, зупинка, багатоповерхівки без газо- і електропостачання.

За словами місцевого жителя  Сергія , війська РФ почали обстрілювати Херсон близько другої години ночі. Почув три вибухи.

"Спав у ліжку. Уламками розбило скло, я вдарився об стіну над ліжком. Скло посипалося на мене лежачого. Болять руки, але все ціле",  — говорить чоловік. Діра у стіні кухні однієї з квартир багатоповерхівки після російського обстрілу. Херсон. 28 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Уламки російських снарядів пошкодили стіни, дах та паркан. Вибухова хвиля, говорить Сергій, вдарила по рамах і дверях, які тепер не зачиняються.

Вибухи чула і херсонка  Людмила.

"Ми не знали куди діватися. Що нам залишалося робити", — згадує жінка. Побите скло лежить біля багатоповерхівки після нічних обстрілів РФ, Херсон, 28 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
В одній з багатоповерхівок після обстрілу відсутнє газо- і електропостачання. Снаряд влучив у квартиру на восьмому поверсі. Щойно пролунали перші вибухи, розказує  Валерій , сховалися у коридорі, за правилом двох стін.

"Спочатку вибухи, потім побило скло. Весь будинок здригнувся. Після вибуху у нас виявили витік газу. Це на магістральній трубі: та, що живить весь будинок. Власними силами, сусід ініціативу проявив, перекрив весь будинок. Цим вчинком він запобіг негараздам", — говорить чоловік. Зруйнований російськими обстрілами магазин на зупинці, Херсон, 28 грудня, 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
На одній з вулиць пошкоджена зупинка громадського транспорту, магазин, пробитий дах в укритті та зруйновані електроопори.  Олександр приїхав допомогти прибрати будівельне сміття.

"Рік тому ми тут "зашивали" зі знайомим. Він подзвонив і сказав, що знов був "приліт". І сказав, що треба допомогти відновити йому. Поки прибираємо", — сказав херсонець. Діра від російського снаряда в даху мобільного укриття, Херсон, 28 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Російські військові обстрілювали середмістя, Корабельний та Дніпровський райони. За даними ОВА пошкоджені житлові будинки та обладнання об'єкта інфраструктури. Також, за словами начальника Бериславської РВА Володимира Літвінова, російська армія вдарила з авіації по Зміївці та Дудчанам. Через влучання керованих авіабомб у Зміївці пошкоджена будівля освітнього закладу та житлові будинки. Внаслідок артилерійських обстрілів, пошкоджені будинки у Бериславі і Тягинці.
 
Російські війська вранці 28 грудня понад 10 разів обстріляли Золоту Балку Новоолександрівської громади Херсонської області. Поранений 60-річний чоловік.