Постійні відключення світла: експерт назвав регіони, для яких зима буде найскладнішою

9 месяцев назад 0

Через погодні умови та обстріли РосіїВимкнення електроенергіїНайбільші проблеми з енергоресурсами будуть у мешканців прифронтових міст та Одеської області, які можуть зіткнутися з нестачею електро- та газопостачання.
Про це  експерт Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев у коментарі УНІАН, пише .
Найскладніше, за його словами, доведеться мешканцям міст, які розташовані вздовж лінії фронту. Там очікуються будуть найбільші проблеми із забезпеченням енергоресурсами, оскільки російські загарбницькі війська пошкодили багато електро- та газорозподільних мереж своїми обстрілами.
Рябцев заявив, що складно буде областям, які "прив'язані" до газу та вугілля:

  • Запорізька,
  • Херсонська,
  • у меншій частці Миколаївська,
  • частково Дніпропетровська,
  • Харківська,
  • Донецька областях та в тій частині Луганська, яка залишилася під контролем України.

Більш несподівані проблеми, на думку експерта, чекають на мешканців Одеської області. Ще до повномасштабного вторгнення Росії регіон був "проблемним" для енергетиків: вихід з ладу обладнання, аварії та відключення траплялися частіше, ніж в інших містах.

"На Одещині багато залежить від стабільного функціонування повітряної лінії електропередач, яка йде через Придністров'я. Якщо там щось відбуватиметься, то Одещині не поздоровиться", — зазначив експерт.
Загроза залишатися регулярно без світла стосується й Київщини. Рябцев нагадав, що погодні умови теж потрібно брати до уваги, адже через шквальний вітер чи дощ, без електропостачання залишається частина будь-якої області.