В Херсоні поліцейські упродовж години розшукали двох 13-річних сестричок, які не виходили на зв’язок з батьками  

8 месяцев назад 0

На лінію «102» звернувся чоловік і повідомив, що його 13-річні доньки-близнючки кілька годин не виходять на зв'язок. Батько пояснив, що напередодні ввечері дівчата відпросилися в гості до друзів з ночівлею. Коли вранці доньки не повернулися, чоловік став їм телефонувати, але гаджети дівчат були вимкнені.

Пошукові заходи тривали годину, ювенали розшукали підлітків на вулиці у мікрорайоні "Таврійський". З неповнолітніми було все добре.
Сестри пояснили, що не хотіли повертатися додому, тому що батьки постійно сваряться між собою. Ця родина перебуває у складних життєвих обставинах, чоловік із дружиною неодноразово притягалися до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства у відношенні одне до одного, а також за неналежне виконання обов’язків з догляду за дітьми.  Батько з матір’ю зазначили, що не можуть вплинути на поведінку доньок, які їх не слухаються.

Поліцейські пояснили дівчатам важливість дотримання заходів безпеки у постійно обстрілюваному армією рф місті та важливість бути на зв’язку з рідними, не гуляти до пізнього вечора, не відвідувати центральну частину міста та прибережні райони, які найчастіше обстрілюють ворожі війська.

Нині сестер помістили до лікарні для перевірки стану їх здоров’я. На батьків поліцейські склали адмінпротокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП. Після проведення ювенальною поліцією та службою у справах дітей відповідної перевірки вирішуватиметься питання подальшого місцеперебування дівчат.