Повідомлено про підозру депутату міськради з Херсонщини, який перейшов на бік ворога

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури депутату Генічеської міскради від забороненої політичної партії «опзж» заочно повідомлено про підозру у службовій недбалості та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 367, ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний до повномасштабного вторгнення рф на територію України працював директором Азово-Сиваського національного природного парку. Посада передбачає виконання функцій державної охорони заповідника, що дорівнюється роботі правоохоронного органу. 
 
Своїми обов’язками підозрюваний знехтував, коли допустив механічний покос трави на 40 гектарах острова Куюк-Тук та 130 гектарах острова Бірючий – заповідних зонах, які входять до території парку. Це призвело до збитків державі на суму 726 тис. грн.   
 
У лютому 2023 року окупаційна влада Генічеського району перейменувала парк на «Государственное автономное учреждение «Азово-Сивашский национальный парк». Підозрюваний погодився його очолити та працювати під юрисдикцією країни-агресорки. Приписуючи дослідження українських науковців росії. 
 
Крім того, чоловік як кандидат у депутати від партії «єдина росія» брав участь у виборах до псевдооргану – «Генического муниципального округа Херсонской области». 
 
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.