РФ активізувала обстріли цивільної інфраструктури на Херсонщині, влада закликає евакуюватися

7 месяцев назад 0

На Херсонщині влада закликає тимчасово евакуюватися родини з дітьми, росіяни обстрілюють виключно цивільну інфраструктуру.

Про це у Телеграмі повідомляє перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Російські пропагандистські канали активно розповсюджують інформацію, що ті удари, в тому числі КАБами, які вони нанесли за останні кілька діб — це відпрацювання по виключно військових цілях. Вони нібито знищили військову техніку, яка здатна перетинати Дніпро і зірвали десанту операцію. Як завжди — повна нісенітниця» , — написав Соболевський.

За його словами, у мережі багато фото та відео, які підтверджують, що версія росіян — це брехня. Як підкреслив Соболевський, росіяни бʼють виключно по житлових будинках, ринках та обʼєктах цивільної інфраструктури, саме їх вони вважають «військовими цілями».

Перший заступник голови Херсонської облради зазначив, що за останні кілька діб спостерігається збільшення кількості ударів при застосуванні важкої зброї. Тому він просить всіх, хто мешкає в прибережних населених пунктах, менше перебувати на відкритому просторі.

Окремо він звернувся до батьків, які мешкають з дітьми. Соболевський закликав їх проявити відповідальність та прийняти рішення про тимчасову евакуацію заради життя та здоров’я дітей.