Розпочалася роздача наборів гігієни для херсонців

4 месяца назад 0

Благодійний фонд "ССС" почав роздачу наборів сімейної гігієни для осіб, які постраждали від затоплення після підриву Каховської дамби. 

Серед тих, хто вже одержав гігієну, була й пенсіонерка Тетяна. Жінка дуже потребує допомоги, адже отримує мінімальну пенсію і при цьому має постійні витрати на ремонт житла після обстрілів та на здоров’я – у неї онкологічне захворювання. Пані Тетяна весь час повномасштабної війни  прожила в Херсоні та виїжджала лише один раз на лікування. Про окупацію згадує із сумом.

– Важко було у той час щось купити, навіть продукти, адже загарбники змушували користуватися в магазинах лише рублями. Рятувала нас людська небайдужість та взаємодопомога. Брата мого дуже сильно росіяни побили, тому після цього він прожив недовго,  – розповідає Тетяна. –  Зараз  постійно на нашій вулиці немає світла, регулярно прильоти: то двері з вікнами вилетіли, то огорожу й дах пошкодило. Навіть собаки бояться й в будках не хочуть сидіти, постійно ховаються в хату.

Після підриву Каховської дамби жінка прийняла до себе подружжя пенсіонерів, яке повністю втратило житло після затоплення. Тепер вони живуть у кімнаті її покійного брата.  Зараз Тетяна дуже турбується, щоб вдалося зібрати кошти на біопротез для сина, якого поранили під Бахмутом, але він хоче продовжити захищати країну після відновлення свого здоров’я. Дуже чекає жінка на перемогу: “Мріємо про перемогу кожен день, щоб усі зібралися, щоб приїхав син і невістка, онуки, щоб усі були разом!”

Допомога надана завдяки проєкту «Життєво важлива та гендерно-чутлива допомога з надання житла та захисту постраждалому від конфлікту населенню в Дніпропетровській області на сході України, а також швидка надзвичайна допомога постраждалому населенню в Херсонській області на півдні України (руйнування Каховської дамби)», що реалізує БФ «ССС» спільно з міжнародною гуманітарною організацією «CARE» за фінансування Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

У межах проєкту Фонд вже роздав набори термобілизни та непродовольчих товарів. Також наразі ми готуємо для херсонців постільні набори.