Шість громад Херсонського району ухвалили програми підтримки української мови

4 месяца назад 0

У 2023 році затвердили рекордні 41 обласну та місцеву програми з опанування української мови.  Аналогічні програми ухвалили громади Херсонського району.

Про це інформує  Уповноваженого із захисту державної мови.

Протягом 2023 року у співпраці з секретаріатом Уповноваженого із захисту державної мови розроблено і затвердили рекордні 41 обласну та місцеву програми розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя. Зокрема, ухвалили вісім обласних і 33 місцеві програми, серед яких 23 — у громадах Херсонщини.

Як зазначив Уповноважений із захисту державної мови  Тарас Кремінь , жодна область України не має такої кількості програм з підтримки державної мови, як  Херсонська.

Зокрема, у Херсонському районі такі програми розробили та затвердили у  Білозерській, Виноградівській, Дар'ївській, Музіківській, Олешківській, Чорнобаївській громадах.

До розроблення програм приєднались й інші громади Херсонщини. 

Зазначимо, що з ініціативи Уповноваженого із захисту державної мови протягом 2021-2023 років прийнято 78 місцевих програм розвитку та функціонування української мови як державної, з яких 18 — обласні. З переліком ухвалених програм можна ознайомитись на.