Школи окупованої частини Херсонщини отримали російські підручники з фейками і пропагандою

8 месяцев назад 0

Школам, розташованим на окупованій частині Херсонської області, передали понад 1500 нових підручників “Історії Росії” для учнів 11-х класів.
Про це повідомляють медіа, підконтрольні окупаційній владі Херсонщини.
Калінінградська область надала 260 підручників. Від Краснодарського краю було передано 725 книг. З Республіки Адигея привезли 258 екземплярів, з Рязані — 351 підручник.
Ці підручники є не просто перевиданням, а унікальною працею, написаною досвідченими авторами. Вони дозволяють учням дізнатися про важливі історичні події, починаючи з Перемоги у Великій Вітчизняній війні і до теперішнього часу , —
зазначили в окупаційному міністерстві освіти та науки Херсонської області.
Повідомляється, що в підручниках є QR-коди, за допомогою яких учні можуть перейти до перегляду історичних та художніх фільмів та іншого мультимедійного контенту.
Авторська група працювала над підручником під керівництвом Володимира Мединського – одного з найбільш одіозних прокремлівських діячів.
Ось – кілька цитат з підручника, який пропонують російським освітянам для навчання старшокласників (мовою оригіналу):
  – Украина – ультранационалистическое государство. Сегодня любое инакомыслие на Украине жёстко преследуется, оппозиция запрещена, всё русское объявлено враждебным;
   – Узнавая в Интернете любую информацию о происходящем на Украине сейчас, помните: мировая индустрия по производству постановочных роликов, вбросов, фейковых фото и видео работает непрерывным конвейером;
   – Произошло невиданное и снова немыслимое. Западом были похищены общие активы Российского государства, хранящиеся в их банках, на общую сумму более 300 миллиардов долларов.
Крім того, в цьому підручнику такі українські території як Крим, Донецька, Луганська, Херсонська і Запорізька області названі російськими. Також міститься ще чимало недостовірних відомостей і пропагандистських наративів.