Що необхідно Силам оборони для знищення окупантів на лівому березі Херсонщини, розповіла Гуменюк

6 месяцев назад 0

Силам оборони України необхідна насамперед далекобійна високоточна зброя, щоби знищувати потенціал російських загарбників на лівобережжі Херсонської області. Про це в ефірі телеканалу   сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Першочергове — це далекобійне і високоточне озброєння, оскільки російські окупанти ховаються за мирним населенням, і нам дуже важливо потрапляти саме в концентрацію сил ворога, а не нашкодити мирним громадянам, не пошкодити інфраструктуру лівого берега. Головне управління розвідки Міноборони вже неодноразово повідомляло про теракти, які здійснюються окупантами на лівому березі — вони мінують об’єкти критичної інфраструктури. Це відбувається для того, щоб потім, підриваючи ці об’єкти, звинувачувати Сили оборони України в тому, що вони некоректно ведуть визвольну війну, що позбавляють людей благ цивілізації на тимчасово окупованій території”, — сказала Гуменюк.
Саме тому, акцентує вона, усі повідомлення, які надходять із лівого берега Херсонської області про те, що Сили оборони вразили якийсь об’єкт, треба ретельно перевіряти та довіряти лише перевіреним, достовірним джерелам. Окупант дуже часто використовує інформацію як фактично зброю.

“Те, що вони будуть продовжувати обстріли і правого берега, і лівого берега, можна зупинити тільки в разі, якщо ми зможемо їх максимально далеко вибити. Це означає знищувати їхні тилові ресурси, примушувати їх до переміщення глибше. Це вже відслідковується, на багатьох напрямках росіяни переміщуються туди, де облаштований другий ешелон їхньої оборони, де є залізобетонні конструкції, за якими вони намагаються закріпитися”, — зазначила Наталія Гуменюк.
Розуміючи, що наближаються холоди, і погода суттєво впливатиме на їхню можливість переміщення по місцевості, російські загарбники вже тяжіють до другого ешелону оборони, доповнила гостя ефіру.

Також, за її словами, ЗСУ дуже важливо мати винищувачі та протиповітряну оборону, оскільки авіація, в якій ворог має перевагу сьогодні, завдає дуже серйозної шкоди правому берегу Херсонської області.

“Окупанти б’ють по населених пунктах. Шість-вісім керованих авіабомб — це фактично руйнування до 30 житлових конструкцій. Це дуже серйозний вплив на сільську місцевість”, — доповнила Гуменюк.