Стартував пілотний проєкт з доставки Укрпоштою ліків на звільнені території

2 месяца назад 0

Раніше , що Укрпошта доставлятиме ліки на звільнені та прифронтові території України. Наразі на Донеччині та у прикордонних районах Сумщини пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» вже старутвав.

Про це повідомляє .
На звільнених і прифронтових територіях бракує стаціонарних аптек. Тепер громадяни можуть замовити й отримати медикаменти через Укрпошту, яка отримала ліцензії на роздрібну та електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

«Люди на звільнених територіях скаржилися на труднощі з ліками. Статистика МОЗу засвідчує: в областях, де тривають чи велися бойові дії, понад 2 тисячі населених пунктів не мають аптек або вони зруйновані»,  – розповіла Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

На одній із міжвідомчих нарад обговорили проблему забезпечення ліками деокупованих і прифронтових районів, де немає аптек. Так народилась ідея, яка згодом перетворилася у проєкт «Укрпошта. Аптека».

Незабаром планується розширення проєкту. До нього буде долучено прифронтові Харківщину,  Херсонщину , Миколаївщину, Запоріжжя.
Замовляти можна лікарські засоби безрецептурної групи (майже 10 тисяч найменувань), а також – за програмою «Доступні ліки», яка наразі включає 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання.

Щоб замовити, необхідно зателефонувати за номером:  0 800 300 545 . Для зв’язку з фахівцем слідуйте підказкам у голосовому меню.
Замовлення буде спаковано та надіслано за послугою «Укрпошта Експрес». Доставка безкоштовна.

Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку, а також через чат-бот у месенджерах.

Для перевірки правильності комплектації замовлення передбачено огляд при врученні посилки.