Студенти ХДУ провели 12 майстер-класів для дітей в рамках проєкту ООН

1 месяц назад 0

Троє студенток педагогічного факультету Херсонського державного університету стали учасницями проєкту «Енергія нації», що створений в межах програми UPSHIFT, національну хвилю якого реалізує ГО «СКЦ Задзеркалля» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії», – повідомляє пресцентр ХДУ.

До команди увійшли студентки ІІ курсу – Олександра Тацоха, Вікторія Морозенко та Вікторія Федів. Дівчата навчаються на спеціальності 013 Початкова освіта. Участь у проєкті це їхня ініціатива.

З інстаграму вони дізналися, що триває набір на першу національну хвилю проєкту UPSHIFT – глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується у понад 40 країнах. Вона надає молоді й підліткам навички XXI століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні розв’язання цих проблем.Разом студенти працюють над важливою та актуальною темою – нестача позашкільного спілкування серед дітей початкових класів.

“Чому саме ця проблема? На наш погляд у зв’язку з останніми подіями у нашій країні значно скоротилася кількість фахівців, які б могли проводити різні заходи та активності для дітей, особливо це стосується малих громад, сіл. Як майбутні вчителі вирішили спробувати свій проєкт щодо дозвілля для початківців. З 200 команд наша заявка потрапила в топ-25 і нас запросили на співбесіду з організаторами, які зацікавилися нашою ідеєю. Потім ми потрапили в десятку команд, яких запросили на будкемп – практичне навчання, яке проходило в Києві”, –  розповіла Вікторія Морозенко.
У межах проєкту потрібно провести 12 майстер-класів дітям з маленьких сіл на абсолютно різні тематики у поєднанні з руханками та активностями.

«За нашою ідеєю передбачалося проведення заходів одночасно у Івано-Франківській та Миколаївській області для того, щоб поєднуватися через Zoom у певний час на руханку і ділитися враженнями. Перш ніж прийти до реалізації на нас чекав ще довгий шлях підготовки. Спочатку ми розробили повністю тематики та конспекти наших зустрічей для того, щоб розрахувати кошториси, та подати проєктну заявку на фінансування. Згодом ми отримали фінансування та почали закуповувати всі необхідні матеріали, та безпосередньо розпочали підготовку роздаткових матеріалів і наочності для дітей», –  розповіла Олександра Татоха.
Дівчата зазначають, що це був дуже корисний та цінний досвід як для майбутніх педагогів.
«На мене саме проведення майстер-класів справили дуже велике враження, тому що я отримала такий свій перший досвід роботи, комунікації й співпраці з дітками. Це було великим плюсом саме для нас як майбутніх вчителів» , – ділиться враженнями Вікторія Федів.
Вікторія Морозенко додала, що було важко працювати з документами, але працювати з дітьми – одне задоволення.