Студенти Херсонського держуніверситету зможуть долучитися до курсів від світових освітніх онлайн-платформ

2 года назад 0

Від початку військової агресії Міністерство освіти та науки України активно займається напрацюванням нових цифрових рішень у сфері освіти. Так, МОН дійшов домовленостей з провідними світовими освітніми онлайн-платформами Coursera, Udemy та Edx щодо безкоштовного надання ними онлайн-курсів для здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.
Міністерство освіти та науки України працює над тим, щоб здобувачі освіти мали можливості продовжувати освітній процес у зручних для них умовах та із залученням сучасних технологій.
Завдяки домовленостям, Coursera надає безкоштовний доступ до понад 5200 курсів і 2200 проєктів від провідних університетів і партнерів Coursera на платформі Coursera for Campus для всіх українських закладів освіти та здобувачів освіти. Обрати бажаний курс та зареєструватися можна за покликанням https://bit.ly/3r0Q7FL.
Платформа edX надала доступ до понад 1600 онлайн-курсів і програм від провідних світових установ і компаній на EdX Online Campus. Реєстрація відкрита за покликанням https://bit.ly/3MtIGQt.
З метою залучення якомога більшого та різноманітного освітнього контенту для використання закладами освіти України МОН також співпрацює з провідними закладами вищої освіти інших країн – MIT, Stanford University, Southern New Hampshire University, Arizona State University.
Окрім цього, команда МОН працює над формуванням пакету домовленостей з компанією Zoom щодо надання безкоштовних ліцензій на використання їх продукту для закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, а також з компанією Google над щодо надання безкоштовних додаткових рішень Google Workspace for Education для забезпечення освіти в умовах воєнного стану.
За рекомендацією Міністерства освіти і науки України, курси можуть бути зараховані у якості 25% (30% для ІТ-спеціальностей) дисциплін вільного вибору. Херсонський державний університет радить використовувати ці можливості для вдосконалення своїх знань та вмінь.
За доступом до курсів звертайтеся до викладачів, або реєструйтеся за покликаннями вище.
Пресцентр ХДУ