Своїх кидаємо: росіяни не надали обіцяну квартиру родичу херсонського колаборанта

9 месяцев назад 0

Петру Тамбовцеву, родичу херсонського колаборанта Георгія Тамбовцева, росіяни не надали обіцяний сертифікат на житло.
Про це йдеться в сюжеті “Телебачення Торонто”.
Петро Тамбовцев – слюсар з Генічеського району Херсонщини, є родичем херсонського колаборанта Георгія Тамбовцева. Проте навіть зв’язки з окупаційною адміністрацією не посприяли отриманню обіцяного росіянами житла.
Петро звертався до російських соціальних служб у лютому 2023 року із запитом про житло. Після відмови він написав скаргу, у якій розповів, як голосував “За” входження території Херсонщини до складу Російської Федерації на окупаційному референдумі. Проте навіть це не допомогло Петру.
У сюжеті йдеться, що зараз Петро знаходиться на території Ростовської області, куди був змушений переселитись “у зв’язку з воєнними діями на Херсонщині”.
Георгій Тамбовцев до війни був одним з керівників проросійського руху у Херсоні «Концепція суспільної безпеки», який просував ідеї спорідненості з Росією. Після початку вторгнення він пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією та представляв окупаційну владу Херсонщини.
Пізніше з’ясувалось, що Тамбовцев може бути причетний до викрадення дітей з Херсонщини.
Однак тепер, схоже, що Тамбовцева викреслили з лав окупаційної адміністрації: з офіційних повідомлень його прізвище зникло з 2022 року.