Суд обрав запобіжний захід мешканці Херсону, підозрюваній у державній зраді

7 месяцев назад 0

Слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу мешканці Херсону, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2  Кримінального кодексу України ( державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану ).

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка систематично надсилала адміністратору телеграм-каналу антиукраїнської спрямованості, відомості з доданими фото та відео файлами, про наслідки ворожих обстрілів м. Херсон, в тому числі по об’єктам критичної інфраструктури, які були здійснені з використанням, так званих «дронів-камікадзе».

В подальшому, адміністратор каналу розміщував ці фото та відео на вказаному телеграм-каналі з відповідними коментарями, де схвалювалась ворожа агресія.

У судовому засіданні підозрювана не визнавала свою провину, зазначала, що не вважає свої дії злочином, оскільки просто висловлювала свою думку з приводу подій.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість підозри.

З урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваній у разі доведення вини, зважаючи на те, що остання заперечує свою причетність до вчиненого злочину, взагалі не вважаючи свої дії протиправними, враховуючи, що підозрювана вже вживала заходів, направлених на виїзд за межі України, особу підозрюваної, яка підтримує ведення агресивних бойових дій з боку рф проти України, систематично надсилала фото та відеозаписи на яких зображено місця влучань внаслідок здійснених зс рф обстрілів м. Херсон, слідчий суддя дійшов висновку про наявність ризиків, передбачених пунктами 1, 2, 3, 4, 5 статті 177 Кримінального процесуального кодексу України.

У зв'язку із вказаним,  слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ухвалив, застосувати до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.