Судитимуть двох жителів Херсонщини, які побудували кар’єру в окупаційному уряді

7 месяцев назад 0

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих жителів за фактом колабораціонізму (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Повідомили у пресслужбі прокуратури Херсонської області.

Слідством установлено, що перша обвинувачена у червні 2022 року під час тимчасової окупації міста Херсона обійняла посаду «заместителя начальника» у незаконно створеному окупаційному органі — «Департамент труда и социальной политики Херсонской области». 
 
У вересні вона отримала «підвищення» ставши «заместителем исполняющего обязанности министра труда и социальной политики ВГА Херсонской области».
 
На псевдопосадах жінка виконувала адміністративно-господарські та організаційно – розпорядчі функції, допомагаючи представникам держави-агресора у встановленні та підтриманні їх незаконної влади.
 
Другий обвинувачений побудував кар’єру у так званому «міністерстві природних ресурсів та екології області». Спочатку він став «першим заступником міністра», а згодом і сам очолив «міністерство». 
 
Окрім організаційно-розпорядчих та адміністративно — господарських функцій він брав участь у публічних заходах під час яких хвалився роботою пропагандистським медіаресурсам. Організовував діяльність захоплених заповідників на тимчасово окупованій території Херсонської області за законодавством рф.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі УСБ України в Херсонській області.