Три мікроелементи для хорошої пам’яті

7 лет назад 0

Як зберігати працездатність…

Білок

Білок є основним будівельним матеріалом усіх клітин у нашому організмі, а також відповідає за їх відновлення та регенерацію. Нестача білка сповільнює процеси мислення, росту та розвитку організму та спричиняє послаблення імунітету. Найкращим джерелом білка в дієті є: м’ясо, стручкові рослини, м’ясні вироби, м’ясо домашньої птиці, риба, молоко, сири та яйця. Слід вибирати пісні види м’яса, а потребу в білках доповнювати молочними продуктами.

Лецетин

Лецетин – це фосфоліпід, який покращує пам’ять, часто входить до препаратів для поліпшення концентрації. Виступає будівельним матеріалом стінок клітин, а також входить до складу мозку та нервової тканини. Покращує кровообіг, сприяє належному кровотоку, забезпечує киснем мозок і сповільнює процес старіння. А ще знижує рівень надлишкового холестерину в крові, що протидіє склерозу й ішемічній хворобі серця та мозку. Лецитин міститься в насінні сої, арахісі, волоських горіхах, жовтку та паростках пшениці.

Калій

Калій – один із найважливіших мінералів для організму людини. Він сприяє правильній роботі серця, регулює водний і кислотно-лужний баланс організму. Відповідає за забезпечення мозку киснем, що сприяє ясному мисленню. Калій міститься в насінні стручкових рослин, картоплі, селері, моркві, помідорах, бананах, сливах, порічках і сухофруктах.