Тролейбуси — по 6 грн, маршрутки — по 8. У Херсоні планують підвищити плату за проїзд

2 года назад 0

Проїзд у тролейбусах – по 6 гривень, у маршрутних автобусах – по 8. 30 грудня у Херсоні відбулись громадські слухання про нові тарифи в міському транспорті обласного центру.

"Жах який! За Що? За що платити – нічого не змінюється! Не таке місто Херсон, щоб такі гроші платити, в нас не такі здобутки, не такі зарплати. Хіба ж так можна над людьми?! ", — каже херсонка Лідія.

Так жінка реагує на інформацію про можливе підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті. В Херсоні пройшли громадські слухання щодо встановлення нового тарифу. Виконуючий обов’язки заступника міського голови В'ячеслав Білковський розповів, чому виникла така необхідність.
"На сьогоднішній день воно не стільки пов’язане з тим, що ми беремо техніку в лізинг, а більше з тим, що дуже стрімко дорожчають паливно-мастильні матеріали. І ми маємо таку ситуацію, коли частина приватних перевізників просто поставили автобуси й не виїздять на маршрути" , — каже Білковський.

На слуханнях у годину, визначену регламентом, не вклалися, бо було багато запитань до доповідачів. І відповідей на них не отримали, говорить громадська діячка Людмила Чайка

"Компенсація електроенергії та по зарплатні працівників компенсується вам із бюджету міста. Навіщо ви апелюєте до підвищення зарплатні та електроенергії, якщо все це компенсує вам бюджет?", — говорить жінка.

За результатами громадських слухань рекомендовано підвищити проїзд у тролейбусах до 6 гривень, у маршрутних автобусах незалежно від місткості та кілометражу – до 8 гривень. Голова громадської ради Олександр Мошнягул вважає таке рішення неприйнятним.

"Ціла низка пропозицій від громадської ради, які були сьогодні озвучені, просто не були поставлені на голосування — випадково, кажуть. Ми бачили, що в залі було дуже багато людей, представників перевізників, які прийшли для того, щоб підтримати той варіант, який був запропонований залу. Нам жодним чином не пояснили, чому підвищується оплата в маршрутках", — каже Мошнягул.
Дуже прикро, говорить Олександр Мошнягул, що херсонці, яких підвищення тарифу торкнеться в першу чергу, не прийшли відстоювати свої інтереси.

"Я дуже рідко користуюся громадським транспортом, тому, думаю, на бюджет моєї родини це не дуже вплине", — каже херсонка Жанна.
"Негативно відіб’ється на старих людях і студентах – дуже важко. Я їжджу на роботу щодня, зараз витрачаю на дорогу 80 гривень на тиждень, тому на мене це вплине. Тарифи мають бути певним чином обгрунтовані, проведені відповідні розрахунки.  Стан транспортних засобів бажає кращого, звісно, треба оновлювати базу" , — каже Галина

За словами Олександра Мошнягула, пропозиція громадських слухань носить рекомендаційний характер, остаточне рішення про встановлення тарифу прийматиме виконком.

Суспільне Херсон