В Херсоні у виставковій залі панує зимова тематика

2 года назад 0

20 січня у виставковій залі Національної спілки художників України у Херсоні відкрилась експозиція "Крижані візерунки: зимова тематика. Свій живопис представили 40 митців.
На виставці представлені 82 картини та одна скульптура на зимову тематику.
" Стараюся бувати часто, тому що люблю культуру, люблю мистецтво. Сьогодні потрапили випадково, коли гуляли з сином. Раді, що зайшли. Багато нових картин. Я люблю картини радісного характеру. Мені цікаві колір, різні форми, фактури ", — каже відвідувачка виставки Олена Головіна.
Художниця Юлія Балута говорить, на виставці є нові роботи. Її це дуже радує, надихає.
Сергій Сєрко говорить, що наприкінці минулого року став членом Національної спілки художників. На цій виставці він уперше представив три свої роботи
" Ці картини створені, як зараз популярно говорити, в потоці. Це такий стан, коли ти інтуїтивно відтворюєш свої почуття та переживання. На цих двох картинах зображений вихор емоцій ", — каже художник.
Голова херсонської спілки майстрів народного мистецтва "Дніпровська палітра" Олег Черненко говорить, прийшов підтримати молодого художника Сергія Сєрка.
" Десять років тому ми його прийняли в нашу спілку майстрів народного мистецтва "Дніпровська палітра". Він починав непрофесійним художником, малював дуже цікаві картини, брав участь у виставках декоративно-вжиткового мистецтва ", — говорить Олег Черненко.

Художниця Олександра Паранченко розповіла, кожна з її робіт має свою історію.
" Це зимова виставка, тут роботи, натхненні зимою, морозом, снігом. Називається вона "Лісові новини", це історія про песика, який дружить із маленькою пташкою. І кожного дня він іде до лісу, і розповідає пташці новини міста, а пташка розповідає лісові новини. Таким чином спілкуються два світи ", — каже художниця.
Експозиція "Крижані візерунки" у виставковій залі в Херсоні буде працювати два тижні.
Суспільне Херсон