В Інгульці всі постраждалі отримали відшкодування за зруйноване житло

2 месяца назад 0

В Інгульці, Дар'ївської громади, всі хто потребував, отримали виплати на відновлення зруйнованого житла. Загалом 83 родини. 65 з них отримали грошові компенсації . З них 37 родин скористалися програмою «єВідновлення». Решта сімей отримали житлові сертифікати. 8 сімей мають труднощі з документами підтверджуючими права власності на житло. Зокрема отримано 3 сертифікати на відновлення після підтоплення, ще 2 — на капітальний ремонт після обстрілів.

Доречі, на території є будинок ,який належав колаборанту. Це спірне питання чекає свого вирішення. Майно передадуть або у фонд державного майна України ,або у власність місцевої громади.

Позитивно вирішується в районі питання з постачанням води. Також місцеві радіють наявністю світла в селі. Завдяки чому користуються великим попитом громадське приміщення з пральною машиною та сушаркою. Люди з сусідніх населених пунктів таких як : Понятівка, Токарівка, Іванівка, Новотягинка приїздять користуватись місцевою пральнею. Ще на додаткові пральні машини та сушарки очікують Інгулець, Федорівка, Лиманець.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін подякував всім за плідну працю не дивячись на перешкоду постійних обстрілів.