В Україні вже готові графіки відключень світла: як довго триватимуть блекаути восени

8 месяцев назад 0

Українцям показали, скільки триватимуть відключення світла?
В Україні фахівці та влада розробила графіки відключення електроенергії — їх запровадять з 1 жовтня.
Як передає  "Обозреватель", посилаючись на джерела в уряді та голів енергокомпаній.
Так, за словами співрозмовників видання, віялові відключення розпочнуться після нових ракетних ударів армії Росії. За оцінками експертів, можливі проблеми з розподілом або генерацією струму та при пікових навантаженнях буде дуже складно уникнути відключень.
При цьому голова парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус сказав, що Україна увійде в опалювальний сезон приблизно з такими ж потужностями, як у 2022 році.За його словами, багато питань не лише у наявності необхідного обсягу генерації, а й у можливостях розподілу електрики. Все залежить від ступеня успішності атак ЗС РФ.
А ось виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук пояснив, що дефіцит електроенергії може бути сильним через відсутність у системі Запорізької АЕС і перекрити імпортом його не вдасться. Імпортна електроенергія коштує дорого та не покриє тарифи.
Вимкнення електрики по регіонах Зокрема, у Львівській області графіки відключення електроенергії розпочнуться з 1 жовтня за розпорядженням "Укренерго" та триватимуть до двох годин поспіль та максимум чотири години на добу.
На Полтавщині можливі шість черг відключення світла.
Тим часом у Вінниці періодичність відключень у цих регіонах може тривати від двох до чотирьох годин поспіль.
"Є розпорядження міністерства, усі мають підготувати графіки та поінформувати споживачів. Це не означає, що з 1 жовтня почнуться відключення. Багато чинників: температура, ситуація з генерацією, російські атаки. Вам зараз ніхто не скаже точно, як і що буде", – наголосив співрозмовник видання в уряді.